måndag, augusti 28, 2006

Tyskar.. Suck

Ja, tyskar. Vad ska man säga?
De är negativa, långsamma, nonchalanta och kan inte tänka ett steg framåt.
~
Exempel 1. Du är en tysk som sitter ett med gäng och gör typiskt svenska grejjer som att dricka cider och måla dalahästar. I ungefär 20 minuter så har ni trevligt tillsammans med svenskarna innan du tröttnar och sätter sig och tjurar i ett hörn. Någran minuter senare sätter du dig vid en dator och börjar snacka skit om allt och alla. När ni sedan tänkt gå vidare till en fest (för att träffa fler tyskar) och svenskarna frågar lite artigt när du skulle vilja åka hem från festen så får man svaret "NU!". Då är det bara att packa ihop sina dalahästar och åka hem...
~
Exempel 2. Du är en tysk och ska åka till Sverige i en vecka. På programmet finns bl.a. en heldag i Stockholm, många utflykter till bl.a. Nusnäs och andra turistiga ställen där du garanterat kommer köpa på dig massa dalahästar och älgväskor och en shoppingdag i Kupolen. Vad tar du med dig?
Alternativ 1: 150 Euro plus ditt uttagskort
Alternativ 2: 50 Euro, varav du växlar 20 till kronor
Ja, eftersom du är tysk så tar du naturligtvis alternativ nr 2. För om du gör det så kan du klaga på att du inte har några pengar, tvinga din värdfamilj att betala all din mat och dina resor samt klaga lite mer på allt som du inte kan göra.
~
Exempel 3. Du är en tysk som fått din biljett till Borlänge betalad, din mat betalad och hemresan betalad av en stackars fattig student. Planen är att ni ska shoppa och ha trevligt hela dagen. Vad gör du? Antagligen så sätter du dig på en bänk och klagar på att du har tråkigt, att du inte har några pengar, att du inte vill bowla, att du inte har några badkläder med dig och att mynten är fula.
~
Exempel 4. Du är en tysk som bor i en svensk familj i en vecka. Vanligtvis så går din utbytespartner upp vid 06.15 för att hinna i tid till skolan utan att stressa. Men det vägrar du ju så klart att göra. Du insisterar på att gå upp klockan 7. Vad du inte tänkt på är att du måste duscha, att ni är två som ska använda toaletten, att du ska äta frukost och att du måste göra matsäck. Resultatet blir att du alltid är sen. Men vad bryr du dig om det? Det är väl svenskarnas problem? Du vill ju inte ens vara här.
~
Exempel 5. Ni är på väg till tåget från Kupolen. Sträckan tar vanligtvis en 5-8 minuter att gå. Men eftersom du är tysk så tar det 30 minuter.

Expempel 6. Klockan 06.50 går bussen som ska ta dig och dina tyska kompisar till Eckerö och därifrån vidare till Åland. Klockan 06.40 har du blivit informerad om att du ska infinna dig i bilen så att du kommer i tid till bussen eftersom det inte är någon skolbuss du ska åka med utan en riktig buss som tar andra passagerare än dig också. Självklart ställer du dig i duschen 06.20, blåser håret, sminkar dig, klär på dig, packar, sätter i linserna, målar på lite nagellack, läser lite och släpar dig sedan med tunga steg uppför trappan till köket och tittar lite förstrött på klockan. 06.36, äh ingen fara. Lite sen gör det ju inget att man blir, du måste ju faktiskt få rosta mina mackor till frukost. Och du kan ju inte rosta två på en gång utan måste ta en i taget. Att du äter din frukost i bilen medans din värdmamma kör i 120 för att hinna till bussen bekymrar dig inte. Ni kom ju faktiskt samtidigt som den skulle gå, så du hann ju med den.

Exempel 7. Du måste vara med på en hel skoldag med svenskarna, men först ska rektorn visa er runt skolan. Du vet att du ska äta med din svensk för att ni ska gå till banken sen och växla pengar efterom du inte tänkt på att göra det sen. Men orkar du verkligen bry dig om det? Näää! Du äter med dina kompisar och sticker sedan ut på egna äventyr. Att din svensk letar som en galning efter dig rör dig inte i ryggen. Att hon knappt hinner äta lunch bekommer dig inte det minsta. När ni tillslut kommer ner på banken så växlar du dina pengar, klagar på att det var en liten avgift för att göra det och ber sedan om att få gå själv med dina kompisar på stan. När det nalkas en engelskalektion så säger din svensk åt dig att du måste följa med. Men vad bryr du dig om det? Du går ner på stan ist. Att din värdpappa ska komma och lämna över din packning inför din resa till Siljan bryr du dig inte ett skvatt i. Han får väl leta reda på dig.

Exempel 8. Du har fått gå på en konsert i Dalhalla, men du går hellre och snackar skit med dina kompisar och lämnar sedan området.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

HAHAHAHA. fy fan va värdelöst att vara tysk :P


jag tycker om den där korta om att det tar 30 minuter att gå till tåget eller hur det var. där skrattade jag ljudligt.

28/8/06 12:30  
Blogger Annie said...

stackars stackars Amanda! men i morgon, då slipper du ju henne

28/8/06 18:08  
Blogger martan said...

Ojski, vilken livad tysk du hade... :/

28/8/06 18:58  
Blogger Emelie said...

Alltså. MÅSTE du ha dit tysken? Tyskjävel.

29/8/06 20:39  
Anonymous Anonym said...

dumma tysk

1/9/06 18:51  

Skicka en kommentar

<< Home